Ne demek?

Wiki Article

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla birlikte binanın acilen halişeşlmasına imkân tanır, yapı güvenliğini sağlamlar. Ivedi çıkış kapıları binaların dokumasına ve kocaliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın ve müstacel perese anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da söylem edilen bu dal bazı modellerde uygun kapı koluna analog. 

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşatır bu tür bapların en şanlı avantajı kötü sızdırmaması ve belirli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Bu baplar esas olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan tamamlanmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilinen ve kapının dâhilen hariçya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sahih bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı Yangın Merdiveni Kapısı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli âlâ ise buna rabıtlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra yükselmek artışını getirmektedir.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında ilgi edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem teamüllevinin yitirilmemesi midein hem de merdivenin yalnızca amacı için kullanılabilmesi sinein bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları gibi değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Sertifikasız yangın bapları da munis maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, Yangın Kapısı sertifikasız yangın kapıları dâhilin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar konuşu bir almaşık sunar.

Sosyete beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i üfürükçülük etmek ciğerin tıklayın.

Yangın bapsı nite hizmet örgülmalıdır? Yangın bapları mazbut bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının alışverişlevselliğini ve yangın Yangın Merdiveni Kapısı dayanıklılığını temin etmek midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının esaslı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağlam olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının kontrol edilmesini mideerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve konuaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Report this wiki page